З 1 січня 2021 року вступив в дію Наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України №2532 від 03 грудня 2020 року "Про затвердження Гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти".
Документ визначає гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів у шкільних їдальнях, зокрема, до приміщень, обладнання та інвентарю харчоблоку.
Також, прописані вимоги до постачання, виробництва та зберігання харчових продуктів на харчоблоці і транспортних засобів, що здійснюють доставку продуктів на харчоблок.
Крім того, визначені правила поводження з харчовими відходами та вимоги до персоналу, який працює на харчоблоці.