Налаштування відображення

Розмір шрифту:
Колір сайту:
Зображення

Параметри

За участю директорів профільних департаментів ОВА на Вінниччині відбулась робоча зустріч щодо формування заявок для участі в грантовому фінансуванні проєктів, орієнтованих на економічне відновлення України. 

 

Учасники обговорили можливості розвитку в галузях експортного та логістичного потенціалу сільського господарства, покращення експортної інфраструктури, а також особливості технологій та процесів уздовж західних кордонів держави. 

Під час заходу був підписаний договір про створення Консорціуму задля спільної участі в Проєкті від Агентства США з міжнародного розвитку – «Економічна підтримка України» в рамках Річного програмного запиту APS-ERA-003 «Будуємо майбутнє української логістики та експорту». 

Учасниками Консорціуму стали ГС «Міжнародний сільськогосподарський кластер «Дністер», Департамент агропромислового розвитку Вінницької обласної військової адміністрації, Департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОВА, ТОВ «Освітня Академія «Юей Двайс»» та відокремлений структурний підрозділ «Вінницький фаховий коледж Національного університету харчових технологій. 

Кожен представник висловив своє бачення розвитку та покращення логістики реалізації сільськогосподарської продукції в області, експортного потенціалу галузі.

Як зазначив директор Департаменту агропромислового розвитку Вінницької ОВА Олег Сідоров, до участі в Консорціумі можуть долучатися також і представники підприємницьких, наукових колективів та органів влади на регіональному та міжнародному рівнях, які будуть зацікавлені в реалізації проєкту.

У свою чергу, директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької ОВА Ігор Цехановський наголосив, що основним меседжем сторін є обʼєднання зусиль органів влади, представників громадськості, науки та бізнесу можливе економічне відновлення України.