Звіт про повторне відстеження результативності регуляторного акта

ЗВІТ про повторне відстеження результативності регуляторного акта – розпорядження голови районної державної адміністрації від 19 червня 2019 року № 140 «Про затвердження Умов конкурсу з перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі району (внутрішньорайонні маршрути)»

 

  1. Вид та назва регуляторного акта:

розпорядження голови районної державної адміністрації від 19 червня 2019 року № 140 «Про затвердження Умов конкурсу з перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі району (внутрішньорайонні маршрути)».

  1. Виконавець заходів з відстеження:

сектор інфраструктури та житлово-комунального господарства управління з питань правового забезпечення та взаємодії з органами місцевого самоврядування апарату районної державної адміністрації.

  1. Цілі прийняття акта

Забезпечення якісної підготовки та організації проведення конкурсу з перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування; створення конкурентного середовища у сфері перевезення пасажирів автотранспортом, забезпечення прозорості та створення умов підвищення ефективності проведення конкурсів; зменшення передумов для корупційних дій; забезпечення прозорості проведення конкурсу та контроль щодо надання належної якості обслуговування пасажирів на автобусних маршрутах.

  1. Строк виконання заходів з відстеження результативності регуляторного акта:

  з 15.07.2021р. по 30.07.2021р.

  1. Тип відстеження регуляторного акта: повторне.
  2. Метод одержання результатів відстеження:

      Узагальнення та аналіз законодавчої нормативно-правової бази  у сфері проведення конкурсу з перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі району, а також статистичної інформації.

  1. Дані та припущення, на основі яких відстежувалась результативність, а також способи одержання даних:

Відстеження результативності здійснювалось з урахуванням реєстру автоперевезень, пропозицій громадських організацій, суб’єктів господарювання діяльність яких пов’язана з наданням послуг в сфері пасажирських перевезень. Рівень поінформованості суб’єктів господарювання щодо основних положень проекту-високий .

  1. Кількісні та якісні значення показників результативності акта:

       Дія регуляторного акта поширюється на суб’єктів господарювання, які проваджують господарську діяльність в сфері організації пасажирських перевезень.

         Результативність від впровадження регуляторного акта визначається наступними  показниками:           

     -  Кількість суб’єктів господарювання, на яких поширюється дія акта; 

(Дія акта поширюється на 8 суб’єктів господарювання.)

  • Розмір коштів і час, що витрачатимуться суб’єктами господарювання, пов’язаними з виконанням вимог акта; (орієнтовний обсяг коштів складає 5,0-6,0 млн. гривень, в основному пов’язаних на закупівлю автобусів які здатні перевозити осіб з інвалідністю. )
  • Розмір надходжень до державного та місцевого бюджетів від провадження господарської діяльності суб’єктів господарювання, пов’язаної з перевезенням пасажирів;(розмір надходжень до бюджетів усіх рівнів складає орієнтовно 6млн. 400тис.грн.)
  • Рівень поінформованості юридичних та фізичних осіб з основних положень акта; (Рівень поінформованості суб’єктів господарювання щодо основних положень проекту- високий. Повідомлення про оприлюднення та проект розпорядження розміщено на офіційному сайті райдержадміністрації відповідно до установленого порядку.)
  • Кількість укладених та розірваних договорів з автоперевізниками, кількість отриманих скарг на роботу перевізників; (На протязі 2021року укладено 11 договорів на перевезення пасажирів. На маршрути по яких укладались договори у 2021році скарг не надходило.)
  • Кількість автобусів, залучених до перевезення пасажирів на маршрутах;( На автобусних маршрутах працюють 22 автобуси.)
  • Обсяг перевезених пасажирів на автотранспорті, у т.ч. пільгових категорій громадян.( Обсяг перевезених пасажирів складає 798,9 тис. осіб, у т. ч. пільгових категорій громадян 140,5 тис осіб в рік)
  1. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступення досягнення визначених цілей:

   Результатом впровадження розпорядження голови районної державної адміністрації від 19 червня 2019 року № 140 «Про затвердження Умов конкурсу з перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі району (внутрішньорайонні маршрути)» є забезпечення якісної підготовки та організації проведення конкурсу з перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування.

    Вищезазначений акт довгостроковий. Доповнення та зміни будуть вноситись після внесення відповідних змін до чинного законодавства України.

     Відстеження результативності регуляторного акта здійснюється шляхом аналізу отриманої інформації від зацікавлених підприємств (організацій), зауважень та пропозицій  органів місцевого самоврядування, статистичної інформації, а також вивчення громадської думки.

   

Таким чином, беручи до уваги викладене вище, вважаємо за необхідне діючий регуляторний акт залишити без змін та провести періодичне відстеження його результативності у терміни відповідно до вимог статті 10 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

Голова Гайсинської районної

державної адміністрації                                     Людмила ГОЛОВАШИЧ

Виконавець:

Завідувач сектору інфраструктури та житлово-

комунального господарства управління правового

забезпечення та взаємодії з органами місцевого

самоврядування апарату райдержадміністрації                             Андрій КОНОВАЛЮК

30.07.2021 р.

ЗВІТ про повторне відстеження результативності регуляторного акта – розпорядження голови районної державної адміністрації від 19 червня 2019 року № 140 «Про затвердження Умов конкурсу з перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі району (внутрішньорайонні маршрути)»

Гайсинська районна державна адміністрація

Архів новин

Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4