Інформація про здійснення державної регуляторної політики Гайсинською районною державною адмністрацією за 2021 рік

Інформація про здійснення державної регуляторної політики Гайсинською районною державною адміністрацією за 2021 рік

 

1. Вступна частина

Інформація про здійснення державної регуляторної політики Гайсинською районною державною адміністрацією за 2021 рік підготовлена відповідно до вимог статей 5, 14, 38 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та наказу Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва від 06.05.2004 № 50 «Про затвердження методичних рекомендацій щодо підготовки органами виконавчої влади інформації про здійснення ними державної регуляторної політики».

Державна регуляторна політика Гайсинською районною державною адміністрацією здійснюється відповідно до принципів, визначених статтею 4 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» (далі – Закон).

Державна регуляторна діяльність райдержадміністрації спрямована на:

  • безумовне дотримання вимог чинного законодавства, пов’язаного з підготовкою, прийняттям, відстеженням результативності регуляторних актів;
  • встановлення єдиного системного підходу до впровадження регуляторної діяльності;
  • забезпечення планування діяльності щодо підготовки поєктів регуляторних актів;
  • залучення громадськості до обговорення проєктів регуляторних актів, забезпечення гласності, відкритості та прозорості регуляторної діяльності.
  1. Загальна частина

Планування діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів здійснювалось відповідно до статті 7 Закону. План діяльності Гайсинської районної державної адміністрації з підготовки регуляторних актів на 2021 рік був затверджений головою райдержадміністрації 14 грудня 2020 року та розміщений на офіційному сайті райдержадміністрації.

Протягом 2021 року зміни до Плану не вносились, нові регуляторні акти не приймались.

Планом-графіком проведення заходів райдержадміністрації з відстеження результативності прийняття регуляторних актів на 2021 рік, затвердженого головою райдержадміністрації та оприлюднено на офіційному сайті, було заплановано проведення повторного відстеження результативності прийняття регуляторного акту, а саме, розпорядження голови Гайсинської районної державної адміністрації № 140 від 19.06.2019 «Про затвердження умов конкурсу з перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території району (внутрішньорайонні маршрути)».

Заходи з відстеження результативності регуляторного акта структурним підрозділом – розробником регуляторного акта проводились з 15.07.2021 по 30.07.2021 року, про що було складено звіт  від 30.07.2021, який надіслано до Державної регуляторної служби України та оприлюднено на сайті райдержадміністрації.

Райдержадміністрацією було оголошено збір пропозицій щодо необхідності скасування чи перегляду нормативно-правових актів Кабінету Міністрів України або центральних органів виконавчої влади (що регулюють господарську діяльність) з метою подальшого  врахування таких для виконання Урядом заходів зменшення регуляторного тиску на бізнес. Пропозицій від громадськості не надходило.

Станом на 01 січня 2022 року діючим є 1 регуляторний акт - розпорядження голови Гайсинської районної державної адміністрації № 140 від 19.06.2019 «Про затвердження умов конкурсу з перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території району (внутрішньорайонні маршрути)».

Згідно Плану-графіку проведення заходів Гайсинської райдержадміністрації з відстеження результативності прийняття регуляторних актів на 2022 рік та Плану діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів на 2022 рік, затверджених головою райдержадміністрації 30.11.2021 року, заходів з відстеження та підготовки проєктів регуляторних актів не заплановано.

  1. Висновок

Дотримання принципів державної регуляторної політики знаходиться на постійному контролі райдержадміністрації.

Інформація про здійснення державної регуляторної політики Гайсинською райдержадміністрацією у 2021 році висвітлювалась на офіційному вебсайті в розділі «Регуляторна політика» http://gaysin-rda.gov.ua/ua/ekonomika-investytsii/rehuliatorna-diialnist.

 

Завідувач сектору економічного

та агропромислового розвитку

управління з питань правового

забезпечення та взаємодії з органами

місцевого самоврядування апарату

Гайсинської райдержадміністрації                                                     Ірина КОЖУШАНА

 

Анонсы событий

Гайсинська районна державна адміністрація

Архів новин

Июль 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
  • РГА
  • О районе
  • Новости и объявления
  • Экономика, инвестиции
  • Публичная информация
  • Гражданское общество
  • Административные услуги
  • Больше