Інформація

Інформація щодо здійснення державної регуляторної політики Гайсинською районною державною адміністрацією за 2014 рік

 

1. Вступна частина

Протягом 2014 року Гайсинською районною державною адміністрацією приділялася особлива увага здійсненню державної регуляторної політики, вдосконаленню правового регулювання господарських відносин, недопущення прийняття економічно недоцільних та неефективних регуляторних актів, зменшення втручання у діяльність суб’єктів господарювання та усунення перешкод для розвитку господарської діяльності.

Ця робота проводилась в межах, у порядку та у спосіб, що встановлені Конституцією України, Законом України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності” від 11.09.2003 № 1160-IV, Методичних рекомендацій щодо підготовки органами виконавчої влади інформації про здійснення ними державної регуляторної політики, затверджених наказом Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва від 06.05.2004 №50 та інших нормативно-правових актів щодо здійснення державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності.

Райдержадміністрація постійно дотримується єдиного підходу до підготовки проектів регуляторних актів, належним чином проводиться аналіз регуляторного впливу при підготовці проектів регуляторних актів, ведеться робота з планування діяльності щодо підготовки проектів регуляторних актів та внесення, у разі потреби, до плану відповідних змін.
В процесі регуляторної діяльності постійно відбувається взаємодія з суб'єктами господарювання, їх об'єднаннями, науковими установами та консультативно-дорадчими органами; проводиться систематизація регуляторних актів; перегляд регуляторних актів та виконання заходів з відстеження їх результативності.

Відповідно до основних принципів державної регуляторної політики, визначених у Законі України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності" райдержадміністрація спрямовує свою роботу на поліпшення умов для розвитку господарської та підприємницької діяльності. Зокрема, шляхом впровадження нових методів роботи, активного розвитку стосунків між владою, бізнесом та громадськими організаціями підприємців.

2. Загальна частина

Гайсинська районна державна адміністрація дотримується єдиного підходу з питань підготовки проектів регуляторних актів відповідно до вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

В 2013 році управлінням економіки Гайсинської районної державної адміністрації був розроблений регуляторний акт, який погоджений рішенням №698-т від 24.12.2013 року Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва і затверджений розпорядженням голови Гайсинської районної державної адміністрації від 09.01.2014 року №4 «Про затвердження Положення про центр надання адміністративних послуг Гайсинської районної державної адміністрації». Згідно з вимогами чинного законодавства України даний регуляторний акт пройшов державну реєстрацію в Гайсинському районному управлінні юстиції Вінницької області від 09.01.2014 р. за №1/166 та був оприлюднений в районній газеті «Трибуна праці» і на офіційному веб-сайті Гайсинської районної державної адміністрації.

З метою проведення моніторингу результативності регуляторного акту і контролю за його провадженням 12.12.2014 року головою Гайсинської районної державної адміністрації затверджено план – графік здійснення заходів з відстеження результативності регуляторних актів на 2015 рік із зазначенням термінів здійснення заходів з відстеження результативності дії регуляторних актів, який 15.12.2014 року розміщений в розділі «Регуляторна політика» на офіційному веб-сайті Гайсинської районної державної адміністрації.

Відповідно до затвердженого плану-графіку в 2015 році планується провести повторне відстеження розпорядженням голови Гайсинської районної державної адміністрації від 09.01.2014 року №4 «Про затвердження Положення про центр надання адміністративних послуг Гайсинської районної державної адміністрації». Термін виконання заходів з відстеження результативності даного регуляторного акта - І квартал 2015 року.

У 2015 році Гайсинська районна державна адміністрація приймати регуляторні акти не планує.

3. Висновок

Таким чином можна зазначити, що основними завданнями Гайсинської районної державної адміністрації у сфері реалізації державної регуляторної політики на 2014 рік були:

  • забезпечення дотримання вимог законодавства у сфері державної регуляторної політики;
  • проведення якісного та повного аналізу впливу проектів регуляторних актів;
  • оприлюднення регуляторних актів органів виконавчої влади у місцевих засобах масової інформації та мережі Інтернет з метою одержання зауважень та пропозицій від суб’єктів господарювання;

Діяльність Гайсинської районної державної адміністрації з впровадження регуляторної політики у 2015 році буде направлена на недопущення прийняття регуляторними органами розпорядчих документів з порушенням Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та активізацію участі громадськості в обговоренні проектів регуляторних актів і забезпечення системної роботи по залученню громадськості до обговорення проектів регуляторних актів.

Гайсинська райдержадміністрація здійснює оприлюднення власних проектів регуляторних актів, результати аналізу їх регуляторного впливу та звіти про відстеження результативності регуляторних актів у районній газеті «Трибуна праці» та на офіційному веб-сайті Гайсинської районної державної адміністрації.

За результатами щорічного моніторингу здійснення державної регуляторної політики станом на 01.01.2015 року в Гайсинській районній державній адміністрації налічується 1 регуляторний акт.

Анонсы событий

Гайсинська районна державна адміністрація

Архів новин

Июль 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
  • РГА
  • О районе
  • Новости и объявления
  • Экономика, инвестиции
  • Публичная информация
  • Гражданское общество
  • Административные услуги
  • Больше