Дитина – не товар !

Торгівля дітьми є одним із найсерйозніших злочинів проти людства. Щороку все більше дітей по всьому світу вивозять в інші країни або регіони для використання у важкій нелегальній праці, у сфері секс-послуг, дитячої порнографії або з метою незаконного всиновлення чи випрошування милостині.

Права дітей порушуються, діти перетворюються на товар, який можна продати, купити, перемістити і перепродати. Дітей змушують жебракувати, їх використовують для роботи у домашньому господарстві, на плантаціях, будівельних майданчиках, шахтах, на виробництві або у сфері розваг. Складна економічна ситуація в Україні, високий рівень безробіття, недосконалість законодавства та правова необізнаність громадян є основними умовами, що сприяють цьому явищу. Тому надзвичайно важливо володіти інформацією про характер молодіжних угруповань, психологічний стан у сім’ях та молодіжних колективах. Серйозну увагу слід звернути на вирішення проблеми організації поза навчальної діяльності закладів освіти, забезпечення змістовного і цікавого дозвілля молоді.

З метою підвищення рівня обізнаності щодо протидії торгівлі дітьми, працівниками служби у справах дітей постійно проводяться профілактично - роз’яснювальна робота з дітьми, які скоїли правопорушення, дітьми, які перебувають на обліку служби у справах дітей, як такі, що опинились в складних життєвих обставинах, а також з батьками даної категорії дітей та особами, які їх замінюють.

Наша країна плідно працює для запобігання торгівлею дітьми. Але насамперед ми самі повинні бути завжди уважними і обережними, щоб не опинитися жертвами торговців «живим товаром».

Якщо Вам стало відомо про випадки торгівлі дітьми на території Гайсинського району, обов’язково повідомляйте службу у справах дітей Гайсинської райдержадміністрації, яка знаходиться за адресою:        м. Гайсин, площа Миру,3; тел. 2-13-13.

Announcements of events

Гайсинська районна державна адміністрація

Архів новин

July 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
  • DSA
  • About the district
  • News and announcements
  • Economy, investment
  • Public information
  • Civil society
  • Administrative services
  • More