Звіт про роботу спостережної комісії райдержадміністрації протягом І півріччя 2021 року

Відповідно до підпункту 5 пункту 19 Положення про спостережні комісії, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2004 року  № 429 з внесеними до неї змінами, надаємо звіт про роботу  протягом  І півріччя  2021 р. спостережної комісії райдержадміністрації.

Згідно з піврічними планами роботи протягом І півріччя 2021 року спостережна комісія райдержадміністрації працювала над виконанням своїх основних завдань і функцій в межах наданих їй повноважень відповідно до Положення про спостережні комісії.

            Протягом  І півріччя 2021  року комісією проведено 6 засідань, на яких розглянуто 6 питань її компетенції. Серед них, зокрема, 4 – організаційних  та 2– таке, яке безпосередньо стосувалось виконання функцій спостережної  комісії.

         З метою надання особам, звільненим з місць позбавлення волі, допомоги у соціальній адаптації та реінтеграції, в своїй діяльності районна спостережна комісія постійно співпрацює з підрозділами філії Державної установи «Центр пробації» у Вінницькій області, територіальними (відокремленими) підрозділами  ГУНП у Вінницькій області,  територіальними  підрозділами управління державної міграційної служби України у Вінницькій області, філіями Вінницького обласного центру зайнятості, управлінням соціального захисту населення та виконкомами ОТГ. В тісній співпраці з цими органами вирішуються питання щодо сприяння громадянам, які звільнилися з місць позбавлення волі, в оформленні та отриманні паспортів і інших документів, необхідних для вирішення соціально-побутових питань.

Так,  зокрема, протягом  І півріччя  4  громадянам, звільненим з місць позбавлення волі  надано консультації  в управлінні соціального захисту населення  райдержадміністрації  стосовно  отримання окремих видів державної соціальної допомоги.  1 громадянину погоджено матеріали для вирішення питання про умовно-дострокове звільнення у виді виправних  робіт.

Відповідно до підпункту 5 пункту 19 Положення про спостережні комісії на початку року  звітного року головою комісії через офіційний сайт райдержадміністрації було проінформовано громадськість, про роботу комісії протягом 2020 року, а також в лютому цього року надано звіт про роботу комісії  за 2020 рік голові райдержадміністрації.

Головою, його заступником та секретарем комісії здійснювався особистий прийом осіб, які звільнились з місць позбавлення волі.  Протягом року до комісії було звернення  2  таких осіб. Під час цих  таких прийомів розглядаються питання щодо надання зазначеним громадянам допомоги у вирішенні соціально-побутових проблем, проводились профілактичні співбесіди щодо їх поведінки в суспільстві і недопущення нових злочинів, надавались роз’яснення щодо їх законних прав та громадських обов’язків, а також, консультації з різних питань з метою сприяння їм в соціальній адаптації. Спостережна комісія при  райдержадміністрації завжди готова надати посильну допомогу у вирішенні проблемних питань та підтримку потребуючим особам звільненим з місць позбавлення волі.

Заступник голови спостережної комісії                             Сергій СЕМИРУНЧИК            

 

Гайсинська районна державна адміністрація

Архів новин

Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4