Про реабілітацію дітей з інвалідністю в 2023 році

        Управління соціального захисту населення Гайсинської районної державної адміністрації повідомляє, що відповідно постанови Кабінету Міністрів України №309 від 27 березня 2019 року «Про затвердження Порядку використання  коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 20 січня 2021 р.№30) в 2023 році буде проводитися реабілітація дітей з інвалідністю.

Для забезпечення дитини реабілітаційними заходами один із батьків дитини чи її законний представник подає до місцевого органу (сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади та до центру надання адміністративних послуг ) за місцем реєстрації, або фактичним місцем проживання дитини заяву про направлення її до реабілітаційної установи. Заява подається за формою затвердженою Мінсоцполітики. Заява з необхідними документами з 1 січня 2021 року приймається місцевими органами (управлінням соціального захисту населення райдержадміністрації)  лише у разі надсилання їх поштою або в електронній формі через офіційний веб-сайт  Мінсоцполітики.

         Для забезпечення дитини реабілітаційними послугами один із батьків дитини чи її законний представник разом із заявою подає (із пред’явленням оригіналів) копії таких необхідних документів:

  • Паспорта громадянина України або іншого документа, що посвідчує особу одного з батьків дитини, або її законного представника;
  • Паспорта громадянина України та /або свідоцтва про народження та /або іншого документа, що посвідчує особу дитини;

-   Індивідуальної програми реабілітації, що видана лікарсько-      консультативною комісією лікувально - профілактичного закладу (де      обов’язково вказані види та форми реабілітаційних заходів).

  • Виписка з медичної карти амбулаторного (стаціонарного ) хворого (форма №027/0).

         Першочергово реабілітаційними послугами забезпечуються відповідно поданих заяв діти, які не були забезпечені ними в попередньому бюджетному році внаслідок відсутності бюджетних коштів або у зв’язку з довготривалою хворобою дитини.

         З реабілітаційними центрами України можна ознайомитися на сайті Міністерства соціальної політики в розділі «Інвалідність»  та безпосередньо у працівника місцевого органу.

         Заяви на реабілітацію дітей в 2023 році можливо подавати з 1 січня 2023 року.

          За детальною інформацією   звертатися за тел.  (04334)2-22-28

                                                                                                                              

 

Анонсы событий

Гайсинська районна державна адміністрація

Архів новин

Июль 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
  • РГА
  • О районе
  • Новости и объявления
  • Экономика, инвестиции
  • Публичная информация
  • Гражданское общество
  • Административные услуги
  • Больше