Звіт про роботу спостережної комісії райдержадміністрації протягом 2021 року

Відповідно до підпункту 5 пункту 19 Положення про спостережні комісії, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2004 року  № 429 з внесеними до неї змінами, надаємо звіт про роботу  протягом   2021 р. спостережної комісії райдержадміністрації.

Згідно з піврічними планами роботи протягом 2021 року спостережна комісія райдержадміністрації працювала над виконанням своїх основних завдань і функцій в межах наданих їй повноважень відповідно до Положення про спостережні комісії.

            Протягом  2021  року комісією проведено 12 засідань, на яких розглянуто 6 питань її компетенції. Серед них, зокрема, 8 – організаційних  та 4– таких, які безпосередньо стосувалось виконання функцій спостережної  комісії.

     З метою надання особам, звільненим з місць позбавлення волі, допомоги у соціальній адаптації та реінтеграції, в своїй діяльності районна спостережна комісія постійно співпрацює з підрозділами філії Державної установи «Центр пробації» у Вінницькій області, територіальними (відокремленими) підрозділами  ГУНП у Вінницькій області,  територіальними  підрозділами управління державної міграційної служби України у Вінницькій області, філіями Вінницького обласного центру зайнятості, управлінням соціального захисту населення та виконкомами ОТГ. В тісній співпраці з цими органами вирішуються питання щодо сприяння громадянам, які звільнилися з місць позбавлення волі, в оформленні та отриманні паспортів і інших документів, необхідних для вирішення соціально-побутових питань.

Так,  зокрема, протягом  2021 року  6  громадянам, звільненим з місць позбавлення волі  надано консультації  в управлінні соціального захисту населення  райдержадміністрації  стосовно  отримання окремих видів державної соціальної допомоги.  1 громадянину погоджено матеріали для вирішення питання про умовно-дострокове звільнення у виді виправних  робіт. Питання по 1 засудженому взято на контроль щодо готовності надання йому заходів соціального патронажу, зокрема, соціального супроводу у разі звільнення.

Відповідно до підпункту 5 пункту 19 Положення про спостережні комісії на початку року  звітного року головою комісії через офіційний сайт райдержадміністрації було проінформовано громадськість, про роботу комісії протягом 2020 року, а також в лютому цього року надано звіт про роботу комісії  за 2020 рік голові райдержадміністрації.

Головою, його заступником та секретарем комісії здійснювався особистий прийом осіб, які звільнились з місць позбавлення волі.  Протягом року до комісії було звернення  4  таких осіб. Під час цих  таких прийомів розглядаються питання щодо надання зазначеним громадянам допомоги у вирішенні соціально-побутових проблем, проводились профілактичні співбесіди щодо їх поведінки в суспільстві і недопущення нових злочинів, надавались роз’яснення щодо їх законних прав та громадських обов’язків, а також, консультації з різних питань з метою сприяння їм в соціальній адаптації. Спостережна комісія при  райдержадміністрації завжди готова надати посильну допомогу у вирішенні проблемних питань та підтримку потребуючим особам звільненим з місць позбавлення волі.

 

Заступник голови спостережної комісії                              Сергій СЕМИРУНЧИК

Анонсы событий

Гайсинська районна державна адміністрація

Архів новин

Сентябрь 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
  • РГА
  • О районе
  • Новости и объявления
  • Экономика, инвестиции
  • Публичная информация
  • Гражданское общество
  • Административные услуги
  • Больше