На виплату соціальних допомог домогосподарствам Вінницької області під час опалювального періоду спрямовано 34,7 мільйона гривень

Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна провела сьогодні нараду з органами пенсійного фонду України та районними управліннями соціального захисту щодо підтримки домогосподарств з низьким рівнем доходів і надання субсидій в умовах початку нового опалювального періоду.

 

«Трохи більше ніж за тиждень розпочнеться опалювальний період. Цього року він особливий, адже проходитиме в умовах широкомасштабної агресії російської федерації проти України. А відтак,- домогосподарства з низьким рівнем доходів потребуватимуть допомоги від держави у вигляді житлових субсидій,- зауважила посадовиця.

Учасники наради обговорили  шляхи  вирішення найбільш актуальних питань, зокрема - надання субсидій в умовах початку нового опалювального періоду.

Варто зазначити, що органи пенсійного фонду України вже  приступили до виконання першого етапу адміністрування житлових субсидій та пільг.

З 1 жовтня фондом розпочато фінансування субсидій та пільг, призначення яких здійснювали органи соціального захисту населення.

Наталя Заболотна зазначила, що станом на сьогодні на виплату соціальних допомог для 82 425 домогосподарств Вінницької області спрямовано 34,7 мільйона гривень.

«Дякую колегам з органів соцзахисту населення Вінниччини за якісно проведену роботу щодо підготовки передачі відомостей на виплату пільг та субсидій. Завдяки цьому пенсійникам вдалося оперативно їх опрацювати та передати до виплатних установ»,- зазначила Наталя Заболотна.

Під час наради додатково узгодили питання подальшої взаємодії, щоб населення жодним чином не відчуло передачу функцій між органами влади для забезпечення централізації фінансування виплат, що дозволить оптимізувати та прискорити час проходження коштів.

Наталя Заболотна акцентувала: «Соціальна підтримка має надходити громадянам вчасно, в справедливому обсязі і в ефективний спосіб.В той же час, закликаю населення готуватися до опалювального сезону, адже він буде непростий».

Посадовиця порадила дотримуватись таких простих правил:

- Провести профілактику металопластикових вікон, ущільнити вікна та двері;

- Визначити та підготувати одну кімнату для обігріву на випадок надзвичайної ситуації;

- Відсунути меблі від батарей, прибрати штори, зняти декоративні панелі;

- Наклеїти тепловідбивний екран (фольгований матеріал) на стіну за батареями;

- Викликати фахівця, щоб він перевірив розетки, проводку та електроприлади;

- Розглянути можливість встановлення додаткових джерел тепла, наприклад, твердопаливного котла;

- Підготувати пічне опалення до опалювального сезону, якщо воно є;

- Запастися твердим паливом, електрогенератором та паливом для нього;

- Перевірити стан та провести технічне обслуговування теплої підлоги, обігрівачів, кондиціонера (дізнайтеся, чи може він обігрівати та при яких температурах);

- Підготувати план, домовитися з родичами, сусідами, друзями про спільні дії на випадок надзвичайної ситуації.

Announcements of events

Гайсинська районна державна адміністрація

Архів новин

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
  • DSA
  • About the district
  • News and announcements
  • Economy, investment
  • Public information
  • Civil society
  • Administrative services
  • More